По мери метро у медијима

Током лета 2021. пре почетка јавног увида у План генералне регулације шинских система (ПГРШС), током увида од 24. августа до 24. септембра, и након увида до краја прикупљања потписа за нашу петицију за метро по мери грађана, све до јавне седнице Комисије за планове одржане 12. октобра 2021. на којој се расправљало о поднетим примедбама на ПГРШС, чланови УГ ,,По мери метро" појављивали су се у медијима, укључујући и онима са националном фреквенцијом, више пута.

У овим медијским наступима чланови Удружења су износили критике на актуелни план метроа садржан унутар ПГРШС и образлагали наше примедбе на план и циљеве наше петиције. У наставку погледајте неке од наших најзначајнијих медијских наступа од 17. јула до 11. октобра 2021. године.

17. јула Милош Вучковић говорио је на ТВ Прва о потреби да прва метро линија покрије нову главну железничку станицу Прокоп и Клинички центар Србије:

О томе, а и потреби да прва линије покрије јужна градска насеља, поново је говорио на ТВ Н1 23. августа:

Такође смо за Н1 коментарисали и почетак јавног увида у ПГРШС 24. августа:

26. августа Милош Вучковић гостовао је у емисији ,,Нови дан" на Н1:

Скраћену верзију можете видети овде:

Овако смо коментарисали изјаве градских власти да не може бити промене у трасама метроа:

Наше укључење на Н1 7. септембра где смо коментарисали ток јавног увида:

Андрија Ступар на ТВ Нова С поводом предаје наших примедби на ПГРШС 24. септембра:

О нашој петицији за ,,Марку жваку" Данило Вукмировић и Милош Вучковић:

Андрија Ступар гостовао је на Н1 4. октобра и говорио о примедбама Грађевинског факултета на ПГРШС и поцесу јавног увида:

Наш перформанс отварања покретне метро станице испред Скупштине града 9. октобра:

Након предаје петиције, и пред јавну седницу Комисије за планове, за Београдску хронику РТС говорио је 11. октобра Милош Вучковић:

О нама

Ми смо удружење које окупља грађане, стручњаке у разним областима и ентузијасте поводом заједничког циља - побољшања постојећег плана изградње београдског метро система. Сматрамо да тема метроа није на адекватан начин представљена јавности и да је потребно боље информисати грађане о значају овог пројекта. Метро као основа јавног превоза ће формирати будуће лице града и утицати на свакодневницу свих грађана, а поготово будућих генерација.

Намера нам је да подстакнемо непосредније учествовање грађана прилагођвању пројекта београдског метроа својим потребама, кроз сарадњу са надлежним институцијама и појединцима. Сматрамо да само тако можемо доћи до оптималних решења за будући развој града.

Уколико желите да нас подржите, можете то учинити тако што ћете нас запратити на друштвеним мрежама, како бисте били у току са нашим акцијама. Такође, уколико желите да нас контактирате, можете то учинити преко друштвених мрежа или е-поштом адресе udruzenje@pomerimetro.rs

Донације

„По мери метро" је непрофитно удружење које је основала група ентузијаста, чврсто уверених да је метро по мери грађана, не само ствар јавног интереса, већ и право свих грађана. Нашу кампању и наше акције финансирамо донацијама оних који препознају важност циљева за које се залажемо и од чијег остварења у многоме зависи будући развој саобраћајне инфраструктуре Београда.

Ако желите да подржите наш рад и допринесете борби за метро по мери свих грађана, можете то учинити уплатом на наш рачун.

  • Банка: Credit Agricole
  • Број рачуна: 330-4021010-76
  • Прималац: По мери метро, Војводе Симе Поповића 6, Београд
  • Сврха уплате: Донација удружењу По мери метро
  • Шифра плаћања: 187 за уплатнице у банци, 287 за уплате онлајн.

Уплате из иностранства тренутно нису могуће, али планирамо отварање девизног рачуна за ту сврху ускоро.

Информишите се више о нашим активностима или нас контактирајте: