Нова С: Црне рупе београдског метроа

Члан УГ По мери метро Милан Димитријевић и архитекта са искуством из области планирања метро система дао је интервју за онлајн издање Нове С, који је читаоцима представљен кроз серију текстова ,,Црне рупе београдског метроа". У овом интервјуу Димитријевић објашњава главне и позамашне недостатке плана метроа предложеног у оквиру нацрта Плана генералне регулације шинских система који је био на јавном увиду од 24. августа до 24. септембра 2021. године. Димитријевић објашњава како прве две линије не покривају важне тачке попут нове главне железничке станице Београд - Центар, познатије као ,,Прокоп", и Клиничког центра, те да чак и са трећом линијом, чија је изградња остављена за даљу будућност, метроа заобилази четвртину Београда, укључујући важне тачке попут Вуковог споменика, и велика насеља попут Церака и Видиковца.

Серију текстова можете прочитати кликом на доње линкове:

Црне рупе београдског метроа (1): Нема станице код Прокопа

Црне рупе београдског метроа (2): Уместо код Клиничког, станица код Галерије

Црне рупе београдског метроа (3): Трећа линија изгубљена у времену и простору

Црне рупе београдског метроа (4): Заборављена скоро четвртина престонице

О нама

Ми смо удружење које окупља грађане, стручњаке у разним областима и ентузијасте поводом заједничког циља - побољшања постојећег плана изградње београдског метро система. Сматрамо да тема метроа није на адекватан начин представљена јавности и да је потребно боље информисати грађане о значају овог пројекта. Метро као основа јавног превоза ће формирати будуће лице града и утицати на свакодневницу свих грађана, а поготово будућих генерација.

Намера нам је да подстакнемо непосредније учествовање грађана прилагођвању пројекта београдског метроа својим потребама, кроз сарадњу са надлежним институцијама и појединцима. Сматрамо да само тако можемо доћи до оптималних решења за будући развој града.

Уколико желите да нас подржите, можете то учинити тако што ћете нас запратити на друштвеним мрежама, како бисте били у току са нашим акцијама. Такође, уколико желите да нас контактирате, можете то учинити преко друштвених мрежа или е-поштом адресе udruzenje@pomerimetro.rs

Донације

„По мери метро" је непрофитно удружење које је основала група ентузијаста, чврсто уверених да је метро по мери грађана, не само ствар јавног интереса, већ и право свих грађана. Нашу кампању и наше акције финансирамо донацијама оних који препознају важност циљева за које се залажемо и од чијег остварења у многоме зависи будући развој саобраћајне инфраструктуре Београда.

Ако желите да подржите наш рад и допринесете борби за метро по мери свих грађана, можете то учинити уплатом на наш рачун.

  • Банка: Credit Agricole
  • Број рачуна: 330-4021010-76
  • Прималац: По мери метро, Војводе Симе Поповића 6, Београд
  • Сврха уплате: Донација удружењу По мери метро
  • Шифра плаћања: 187 за уплатнице у банци, 287 за уплате онлајн.

Уплате из иностранства тренутно нису могуће, али планирамо отварање девизног рачуна за ту сврху ускоро.

Информишите се више о нашим активностима или нас контактирајте: